Mynpa lahjoitti palloja Laurin koulun ala-asteelle!
Mynämäen Pallo -53 ryJulkaistu: 12.10.2024 21.00

Mynpa lahjoitti palloja Laurin koulun ala-asteelle!

Laurin koulun liikkuva koulu-tiimi otti elokuun lopulla yhteyttä MynPa:an, kun kesän jälkeen lähes kaikki jalkapallot olivat hävinneet tai olivat käyttökelvottomia. Lähes jokaisen luokan mielekkäintä välitunti toimintaa on jalkapallon pelaaminen ässä-kentillä ja tämän halusimme jatkuvan.

Lupauduimme heti hankkia pallot koululaisille, samalla heräsi ajatus tulla vetämään kaikille 1-2 luokkalaisille jalkapallo aiheinen liikuntatunti.

Seuramme puheenjohtaja Mikko Vilola piti elokuun viimeisellä viikolla liikuntatunnit 1a, 1b, 2a, 2b sekä 1-2d luokille. Liikuntatunti sisälsi paljon pallokosketuksia ja iloista ja reipasta liikuntaa pallon perässä. Tunnit alkoivat esittelyllä ja alkulämmöllä. Alkulämpö harjoitteena oli kaikille mieluinen ”Kenttä-Vaihtopenkki-Katsomo”- futisleikki, jossa pallo kuljetetaan valmentajan huudosta nimetylle alueelle ja pysäytetään hallitusti alueen viivalle. Tässä jokaiselle tulikin mukavasti lämmin ja juomapullot olikin jo heti käytössä. Toisena harjoitteena oli maalinteko ja laukominen omasta kuljetuksesta. Tämä oli varsin mieluista ja verkko heiluikin tiuhaan tahtiin. Viimeisenä pelattiin vielä ”Pidä oma pää puhtaana” jossa oman alueen pallot piti potkia kaverin puolelle ja pelin voitti se jonka puolella oli pelin lopussa vähemmän palloja. Liikunta tunnin päätteeksi näimme pelkästään iloisia ilmeitä ja punaisia poskia. Tunnin lopuksi jokainen luokka sai vielä omat uudet pallot, jotka olimme saaneet palloliitolta jaettavaksi.

Useampi luokka jäi vielä ilman palloja, joten keräsimme jokaiselta omalta joukkueeltamme käytöstä palloja ja jaoimme ne oppilaskunnan välityksellä jokaiselle ala-asteen luokalle. Näin koko Laurin koulun ala-asteen oppilaat saavat jatkaa jalkapallon pelaamista välituntisin. Toivomme että pallot ovat ahkerassa käytössä ja oppilaat saavat liikkua välituntisin.

Kiitos koululle, että saimme järjestää liikuntatunnit ja palloliitolle sekä joukkueille palloista.